Supergod ramen! (Vegetarisk anpassning)



Jag tänkte dela med mig av ett jättegott recept på ramen, något jag och Claes gör rätt ofta. Jag är en ganska freebasare i köket, men den här gången försökte jag skriva ned!

Det kanske verkar lite meckigt men är enklare än det ser ut å blir smaskens. Går inte att misslyckas :) 

Ramensoppa 4 personer 

Du behöver:
  • 250g champinjoner
  • Färsk ingefära (2cm)
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1 gullök
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Sesamolja 
  • 0.5 dl fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk honung
Tillbehör:
  • 1 knippe Koriander
  • 100g salladslök
  • 4 ägg 
  • 0.5 dl sesamfrön
  • valfritt: bacon
Tillagning:
  1. Hacka och stek vitlök, gullök och ingefära i sesamoljan.
  2. När löken ser klar ut häll på 1 liter vatten och lägg i buljongtärningen. 
  3. När buljongen är upplöst häll i fisksås, soja och rör ned honungen. Låt puttra.
  4. Stek svampen i sesamolja eller smör tills den fått fin färg.
  5. När svampen se klar ut kan du vända ned det i soppan.
  6. Koka äggen. Låt vattnet koka först och koka sedan äggen i exakt 6min.
  7. Koka nudlar efter instruktion på paketet.
  8. Hacka upp koriander och salladslök till.
  9. Rosta sesamfröna
  10. Stek ev bacon till.
Servera! Jag lägger i buljongen i tallriken först, sen bacon, sen buljongen, sist nudlarna innan jag toppar med toppingen. För extra hetta strö över chiliflakes!
Jag tycker inte man behöver krydda mer då det kommer massa smak från fisksås, soja och sesamoljan ❤ Testa er fram! Är så gott 😋.