Linsgryta med kokosmjölk och koriander

Här kommer ett superenkelt och nyttigt middagstips! Den här grytan på röda linser, kokosmjölk och krossade tomater är enkel att göra, snabblagad och blir supergod.
Om det är något jag gillar att laga är det vegetariska grytor baserade på massa lök (tar alltid mer än i receptet), linser eller bönor, kokosmjölk, krossade tomater och mycket kryddor!
Det här receptet tar ungefär 20-30 min och basreceptet finns på Ica - här.
Så här gjorde jag:
Du behöver:
- 1 msk olivolja
- 1 rödlök
- 3 vitlöksklyftor
- 2dl röda linser
- 400ml kokosmjölk
- x 1 frp (400g) krossade tomater
- x 1 grönsaksbuljong tärning
- x 4-5 dl vatten
- 1/2 tsk Chiliflingor
- 1 msk Curry
- 1/2 tsk Kanel
- Salt och peppar
- 1dl hackad Salladslök
- 250 g körsbärstomater
- 1/2 kruka koriander
- 1/2 citron
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs all lök och de torra kryddorna i oljan en kastrull. Ej salt och peppar, men buljongtärningen.
Häll på kokosmjölk, krossade tomater, linser och vatten. Lått puttra.
Salladslök, tomater och koriander hackas och rörs ned. Salta och peppra efter smak. Pressa i citronen.
Det jag lagt till i mitt recept är lite mer vatten för att få mer sopp känsla och krossade tomater för att få grytan mustigare. Blev superbra! Tänk på att krydda på lite extra, dwt är inte inräknat och behövs eftersom jag adderat vätska 😊.
Pst. Skippa för all del inte kanelen! Den är så god i sådana här grytor och kanel är bra för hjärta och kärl, är antiseptisk & boostar energinivåer!